Relatieontbinding Door Communicatiefouten
En iets toegeven, terwijl je er niet achter staat, zorgt voor oneerlijkheid. Als mijn partner van mij houdt, moet hij uit zichzelf aanvoelen wat ik graag wilAls mijn partner kritiek op mij heeft, is dat vreselijk. Het betekent dat hij niet van mij houdt. Want als je van elkaar houdt, moet je elkaar accepteren zoals je bent.
Mijn partner moet onthouden wat ik hem gevraagd of verteld heb, anders is hij niet meer in mij geïnteresseerd. Mijn partner moet altijd zin hebben om met mij te vrijen, anders is er iets fundamenteel mis in onze relatie. In een goede relatie denk je allebei hetzelfde over belangrijke zaken.
Als je van elkaar houdt, gaat alles vanzelf. In een goede relatie vertel je altijd alles aan je partner Probeer te luisteren naar je partner zonder te bedenken wat je wilt gaan zeggen of dat je het er wel of niet mee eens bentProbeer te luisteren en te ontdekken hoe je partner zich voeltVat eens samen wat je partner net heeft gezegd, en vraag of je het goed hebt begrepenPraat zonder verwijten en kritiek.
Draai denkfouten om. Is er ook een andere mogelijkheid dat mijn partner zo doet? Zie het patroon en de dynamiek als de vijand en niet elkaarKijk vooral naar je eigen aandeel in de ruzies in je relatie. Wat zou jij anders kunnen doen? Bedenk samen een liefdevolle manier om met elkaar te kunnen praten Ruzies in je relatie na vreemdgaan zijn een grotere uitdaging.
Relatie-implosie Door Communicatiefalen
Steeds maar blijven praten over deze onderwerpen, kan ervoor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De gesprekken met je partner gaan makkelijker als je eerst zelf goed weet hoe je je eigenlijk voelt en wat nou precies zoveel pijn doet. Speciaal voor deze stellen heb ik een werkboek gemaakt.
Download het werkboek “Rust in de chaos na vreemdgaan” helemaal gratis. Je ontvangt het meteen in je mailbox..
Heb je problemen met communicatie? Lees hier de ‘Hopeloze Top 3’ van communicatie problemen. Met deze fouten kun je nooit echt een gesprek hebben! En als je geen echt gesprek voert, dan is de uitkomst bij voorbaat niet positief. Doe jezelf een plezier en leer van de communicatiefouten van anderen.
Het ging zo: 1. Goedenavond, u spreekt met X van de firma Y. U vraagt zich natuurlijk af waarom ik u bel.“Dat vraag ik me zeker af, aangezien ik in het ‘Bel-me-niet Register’ sta ingeschreven.”2. Oké, maar u staat ook bij de Kamer van Koophandel ingeschreven en daarom mag ik u wèl bellen.(Ik was zo verbaasd over dit antwoord dat ik even moest uitlachen.)3.
Communicatiefalen En Relationele Strubbelingen
Nou, het is beter dat ik u een folder opstuur en ik u dan terugbel.“Kan ik ook u terugbellen wanneer het mij uitkomt?”5. Nee dat kan niet, want wij hebben alleen maar uitgaande lijnen.“Mag ik dan uw 06-nummer? Dat lijkt me dan makkelijker.”6. Nee, ik mag mijn 06-nummer niet geven, dat is privé.“Weet u hoe laat het is?”7.
Ik werk nooit ‘s avonds, dus dit gesprek is voor mij ook privé.”… en toen was het even stil aan de andere kant…Er zijn drie problemen met dit gesprek. Deze problemen kom je veel tegen in zakelijke- en privérelaties en ze vormen dan ook de ‘Hopeloze top 3’. Hopeloos, omdat je hiermee nooit echt kunt communiceren.
Dit is het grootste probleem in communicatie: te veel interesse in je eigen verhaal en te weinig interesse in het verhaal van een ander. Stel je dat op een feest vertelt dat je net terugkomt van een rondreis van zes maanden door het zuiden van China en de ander antwoordt: “Oh leuk.
Verstoorde Communicatie En Relatiecrises
Download ons gratis eBoek Hoe Je Krijgt Wat Je Echt Wilt.Stap uit je hoofd – en geniet van een ontspannen leven. Meer dan 35.000 keer gedownload! “Interessant, boeiend en leerzaam! Het geeft me ontzettend veel steun. Wat ben ik blij dat ik dit gevonden heb. Het verrijkt echt mijn leven!” Ooit wel eens iemand tegengekomen die maar bleef doorpraten over een onderwerp dat je net zoveel interesseerde als een stukje kauwgum onder je schoenen? Je kunt geen echt gesprek voeren als je niet begrijpt wat de ander bezighoudt.
Twee monologen maken nog geen dialoog. Vraag de volgende keer op een feest maar eens: “Sorry, ik wil je heel graag uitgebreid vertellen over mijn kennis van wortelkanaalbehandelingen in de middeleeuwen.” Als je gesprekspartner zegt “Ja, leuk!”, dan weet je dat je een geïnteresseerde toehoorder hebt. Bij alle andere reacties kun je praten als Brugman, maar zul je altijd herinnert worden als de persoon die zo lang bleef doorzeuren.
In de middeleeuwen. Bepaal wat de ander interesseert en wat jou interesseert. Op dat kruispunt heb je de beste gesprekken. In het voorbeeld wilde de Telemarketeer geen website doorgeven en hij wilde niet dat ik terugbelde. Hij moest en zou eerst een folder opsturen en dan zelf bellen. Hij koos het moment uit om te communiceren.
Communicatieve Spanningen En Relatie-erosie
Ik heb ooit iemand midden in een gesprek horen zeggen: “Sorry, maar ik vind het niet zo interessant. Ik kom zo direct weer terug, vertel het dan nog een keer – misschien dat ik het dan wel interessant vind.” Natuurlijk was dit een grap, maar je had het gezicht van de ander moeten zien…Communiceren betekent van oorsprong ‘gemeenschappelijk delen’.
Ook al vind je communicatie niet zo interessant, goede relaties met anderen waarschijnlijk wél. De helft van alle problemen in (zakelijke of privé) relaties is op te lossen door beter te communiceren. De andere helft valt niet op te lossen, hoe goed je ook communiceert… Overigens heb ik alle begrip voor Telemarketeers, want ze proberen natuurlijk gewoon hun werk te doen.
Dus je moet hen wel complimenteren met het feit dat ze elk gesprek weer enthousiast beginnen. Ik ben zelf ook een middag Telemarketeer geweest. Ik had bij een tiental mensen verschillende boodschappen op hun voicemail achtergelaten. Eén ervan was een bankdirecteur die me terugbelde en vroeg waarom ik hem gebeld had.
Relatieontbinding Door Communicatiefouten
Ik was 22 jaar en besefte toen dat Telemarketing niet mijn roeping was…“Praat met kijk hier mensen over henzelf en ze kunnen uren naar je luisteren.”Benjamin Disraeli Volg dan deze online cursus Betere Relaties met Iedereen.Geef je grenzen aan en los je relatieproblemen op. Meer dan 15.000 cursisten gingen je voor! “Jouw cursus is zo verhelderend! Was ik daar maar eerder bewust van geweest.
Marshall B. Rosenberg, de man van Geweldloos communiceren. Marshall B. Rosenberg heeft de methode ‘Geweldloos communiceren’ ontwikkeld, waarbij de nadruk ligt op het communiceren van gevoelens en behoeftes. Barbelo Uitjenbogaardt(oprichter Academie Hypnos) heeft de tools tot beter inzicht in de communicatie verfijnt. Menig conflict op de werkvloer of gewoon thuis ontstaat door verkeerde of een gebrek aan communicatie.
Slechte communicatie is één van de meest voorkomende oorzaken van echtscheidingen. Eenmaal vastgeroest in bepaalde communicatiepatronen, verander je dat niet zomaar en eer je het je beseft, is het te laat.